Salland en Folklore

Salland is het mooiste gedeelte van Overijssel. Deze dagtocht biedt alles wat u maar wensen kunt met een aantrekkelijke route en folklore waar u volop van genieten zal.

Na vertrek rijden we via Hoevelaken, Apeldoorn naar Wilp voor de koffie en gebak. Vervolgens over de oude IJsselbrug met prach- tig gezicht op Deventer en de IJssel. Verder een afwisselende rou- te door Salland via Deventer, Olst en Heeten langs de Holterberg naar Hellendoorn voor het diner.

Na het diner vertrekken we over de Hellendoornseberg naar Raalte voor een middag vol folklore, de Sallandse Folklore groep geeft voor u een wervelende show “van Nachtjak tot Kistentuug”. U kan op boeiende wijze kennismaken met de vroegere kleed- gewoonte en gebruiken in Salland. Maar ook de boerendansers hebben gezellige en bekende dansen en liedjes op het program- ma. Dit alles speelt zich af  in een authentieke boerderij met de sfeer van vroeger. Tijdens de pauze wordt u getrakteerd op koffie/ thee met krentenmik.

 

Reissom         € 52,- inclusief 2x koffie-gebak,diner folklore-middag

Bookmark the permalink.

Comments are closed.